Разследват корупция с евросредства на община Шабла 04.05 | 17:40

Прокуратурата в Добрич се самосезира след журналистическо разследване

От iNews.bg

Окръжната прокуратура в Добрич се е самосезирала по журналистическо разследване за неправомерно изразходвани европейски средства по проект на община Шабла за строителство на стадион. Става въпрос за над 5 млн. лв., похарчени неправомерно от общината, за което има данни за престъпления по служба, присвояване и злоупотреба със служебно положение, съобщиха от прокуратурата.

Днес лично окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов и представители на икономическа полиция в ОД на МВР провериха на място изнесените от бТВ факти и обстоятелства, изнесени в репортажа. Иззета е документация по изграждането на стадиона в Шабла.

На място окръжният прокурор е проверил и действията по друг европейски проект в община Шабла – площадка за наблюдение и парк с енергийна пирамида до шабленския фар и рибарското селище. Документите и по този проект за иззети от Окръжната прокуратура.

До действията на прокуратура в Добрич и лично на окръжния прокурор се стигна, след като през ноември миналата година е била разпоредена проверка на ДАНС за изпълнение на европейския проект – строителство на стадион в община Шабла. До момента резултати от нея така и не са постъпили в прокуратурата.

Изискан е записът на журналистическото разследване. Разпоредената проверка от окръжния прокурор на Добрич трябва да приключи в максимално кратък срок.

Водещи

Най-четени