Разследват нарушения с пилешкото от Полша в Луковит 22.02 | 10:16

Над 130 тона месо са с неясен произход

От iNews

Окръжната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство за престъпление по служба по случая с пилешко месо от Полша в преработвателно предприятие в Луковит.

Окръжният прокурор Валентин Вълков съобщи, че в предприятието е извършена проверка от ДАНС и ОДМВР - Ловеч във връзка с предприети действия от Областната дирекция по безопасност на храните в Ловеч, която възбрани пилешко месо с изтекъл срок на годност.

"В хода на разследването трябва да бъде изяснено количествата месо, които са доставени, какво е преработено от въпросното дружество в Луковит. Какво се е случило с месото, което е било възбранено от Агенцията по храните", каза той, цитиран от БГНЕС.

Проверява се и дали са спазени всички законови изисквания, когато се констатира, че едно месо не е годно за преработка и употреба и дали месото е унищожено.

Вълков допълни, че има допуснати нарушения. "Целта на разследването е да прецени какви са те и кой ги е допуснал и дали могат да бъдат квалифицирани като престъпление", обясни той.

Прокурорът уточни, че между случаите в Луковит и Плевен , където също беше установено негодно за употреба месо няма връзка.

 

Водещи

Най-четени