Ревизоро успокои: Питейна вода ще има за цялото Черноморие, дори през лятото да има бум на туристи 01.02 | 12:30

В момента обемът на яз. Камчия е 174 млн. кубични метра. За следващата година нито Варна нито Бургас могат да се притесняват, защото има вода дори и за усилен туристически сезон. Това каза екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро

От iNews.bg

Няма място за притеснение за питейната вода на цялото Черноморие. В момента обемът на яз. Камчия е 174 млн. кубични метра. За следващата година нито Варна нито Бургас могат да се притесняват, защото има вода дори и за усилен туристически сезон. Това каза екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро по време на брифинга, на който присъстват още зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, кметът на Бургас Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков и шефът на ВиК-Бургас Ганчо Тенев.

За месец са влезли 98 млн. кубични метра, отчете още Ревизоро. Бургас ще получи още два язовира - Порой и Ахелой. Вече са готови проектите, купени са два вида тръби и помпи.

Министрите, кметът и областният са били на оглед на Ахелой и Порой.

"ВиК-Бургас има няколко спешни задачи. Резервиран е бюджет от българския ВиК холдинг за отстраняване на щетите от наводненията в Маринка Твърдица и Димчево". каза Нанков.

Водещи

Най-четени