Рейд на ГДБОП, ДАНС и Спецпрокуратурата в благоевградската ДАИ 24.04 | 12:02

Над 10 души са арестувани, изнудвали са транспортни фирми да им дават подкупи

От iNews.bg

Акция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, ДАНС и местното полицейско управление се провежда в ДАИ в Благоевград. Над 10 служители на Районна дирекция "Автомобилна администрация" вече са задържани, предаде БГНЕС. Арестите им са във връзка с изнудвания и искане на подкупи от транспортни компании.

Задържаните са част от организирана престъпна група. Те са изнудвали собственици на транспортни форми да им плащат подкупи в размер на 300 до 600 евро, става ясно от думите на Петър Белчев, прокурор от Специализираната прокуратура.

"Към настоящия момент под ръководството на Специализираната прокуратура, съвместно с Главна дирекция "Борба с организираната престъпност", се извършва специализирана полицейска операция. Става дума за организирана престъпна група от длъжностни лица, служители на Областен отдел "Автомобилна администрация" – Благоевград, които са участвали в тази група с користна цел, а именно искали са и са получавали подкуп от представители на транспортни фирми, за да не съставят наказателни постановления на нарушители от транспортните фирми. Към момента се извършват активни процесуално-следствени действия. Задържаните са над 10 души. След събиране на достатъчно доказателства ще преценим на кого да повдигнем обвинение”, каза Петър Белчев, наблюдаващ прокурор от Специализираната прокуратура.

Водещи

Най-четени