Реките в Черноморски и Източнобеломорски басейн около праговете за високи води 28.09 | 09:46

И днес се очаква повишение на нивата, предупреждава МОСВ

От iNews.bg

Повишенията на речните нива продължават, съобщиха от Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ – БАН) обяви за днес жълт код в областите Ловеч, Плевен, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Пловдив, Смолян и Пазарджик.

Очакваните валежи са в количества между 15 и 25 л/кв. м, в отделни райони и повече. В южната част на Бургаска област валежите ще достигнат 15-25 л/кв. м. Времето може да бъде потенциално опасно, а прогнозираните явления не са необичайни, но изискват внимание, особено ако възнамерявате да работите на открито. Следете прогнозите за времето и не поемайте излишен риск. През изминалото денонощие речните нива на наблюдаваните реки в по-голямата част от страната са се покачили.

Водните количества в по-голямата част от страната са около праговете за средни и ниски води, а в долното течение на р. Провадийска (Черноморски басейн) и в средното течение на р. Марица (Източнобеломорски басейн), са около праговете за високи води.

Водещи

Най-четени