Ремонтите в София ще продължат и след 15 септември 01.08 | 14:10

От iNews.bg

Ремонтите по столичните улици ще продължат и след 15 септември. Причината са валежите. Това каза заместник- кметът по транспорта Евгени Крусев, след като вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви, че лошото време забавя с няколко дни изпълнението на сроковете. Заради валежите в София, ремонтите се бавят средно с пет дни. 

"При хубаво време, строителите имат възможност да наваксат това изоставане. Целта ни е основните ремонти да бъдат приключени дори малко преди 15 септември. Ремонтът на "Граф Игнатиев" със сигурност ще продължи до към края на октомври, тъй като там дейностите са по-обхватни", каза заместник-кметът по транспорта Евгени Крусев . 

И след ремонта по столичния бул. "Васил Левски" няма да има велоалеи, обяви още Крусев: 

"Наблюденията показаха, че повечето велосипедисти използват парка, съответно има и велоалея по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", която е успоредна на бул. "Васил Левски", така че за момента велоалея не се предвижда". 

Новата организация на движението предвижда бусленти и в двете посоки по булеварда. Но с разрешение за престрояване на коли в тях в последните метри преди кръстовището. Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев обясни, че такава организация се предвижда и на други места в София. 

"Предвиждаме нова бус лента да се изгради по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между бул. "Черни връх" и бул. "Драган Цанков". Предстои да се преработят буслентите по бул. "Цариградско шосе", по бул. "Сливница" и по бул. "Даниел Николаев", така че бус лентата да стига до самото кръстовище, до стоп линията, а съответно всички завиващи на дясно да могат да завиват от дясната лента, а който продължи направо по бус лентата ще се счита за нарушител."/ БНР

Водещи

Най-четени