Ремонтът на Западния парк в София ще се забави с 6 месеца 02.05 | 16:44

Реконструкцията трябваше да приключи преди началото на лятото, виновно за закъснението е лошото време

От iNews

Реновирането на Западния парк в София ще се забави с шест месеца заради лошото време. Реконструкцията трябваше да приключи преди началото на лятото, а ще продължи чак до октомври, предаде бТВ. Решението за удължаването на крайния срок било взето на база данни от НИМХ, признати от надзора.

Според зам. -кмета Йоанна Христова санкции при недобра работа ще има, а освен това, след редица сигнали за необезопасени изкопи в парка, общината е категорична, че са взети всички мерки.

"Този въпрос е поставян многократно. Работи се и се обезопасяват навсякъде местата, по които се изпълняват строително-монтажни дейности. Факт е, че трябва да подсигурим преминаването на гражданите, тъй като времето се стопля и съответно има доста повече хора в парка”, заяви зам.-кметът по екология Йоана Христова, цитирана от Нова телевизия.

По думите й контролът на терен е постоянен. "Санкциите, които са предвидени по договор за забава са 42 000 лв. на ден, съответно за некачествено изпълнение – те са 20%, като могат да стигнат до 1 600 000 лв. Говоря за изпълнение, което се прави несъобразно технологията на обекта”, посочи още тя.

Според експертите от общинската администрация се очаква паркът да бъде завършен през месец октомври.

Водещи

Най-четени