Реформаторите канят ДСБ обратно в Блока 28.01 | 14:09

Платформата ни трябва да бъде отворена за всички дясноцентристи, зове Петър Москов

От iNews.bg

Шефът на предизборната кампания на Реформаторския блок и от вчера бивш здравен министър Петър Москов призова ДСБ да се върне обратно в Блока.В изказването си пред Първия конгрес на РБ, който започна на обед в София, той поиска платформата да бъде отворена към всички десноцентристски организации, за да се постигне обединение на десницата. "Да бъде допуснато тези, които напуснаха Блока, да се върнат, в т.ч ДСБ. И без това представители на ДСБ има в тази зала", заяви Москов, цитиран от БНТ.

Сила, обединение и отговорност, налагане на активни правила чрез участие в управлението е смисълът на Реформаторския блок, очерта той целите пред политическото обединение. Спойката на РБ, подчерта Москов, е осъзнатата необходимост БСП и ДПС да бъдат спрени по пътя им към властта. Той призова също да не се дават основания десницата да бъде обвинена в глупост.

РБ трябва да не предава основните си приоритети, поддавайки се на емоции, а да ги следва като участва активно в управлението на държавата, зададе посоката той. По думите му в Блока партиите трябва да запазят суверенитета си и да има ръководство, амбицирано да бъде силен екип, а не да задоволява персонални амбиции.

Според Петър Москов идеологията на Реформаторите би трябвало да е отстояване на консервативните ценности в българската политика. А двата основни фундамента, върху които да стъпват от РБ са силна държава и институции в областта на сигурността, здравеопазването, образованието, върховенството на закона и отстояване на човешките свободи, защитавайки собствеността, предприемачеството, конкуренцията. "Трябва да се отървем от социално-либералните заблуди на прехода”, посъветва Петър Москов.

Водещи

Най-четени