Родители на пострадали при пътен инцидент младежи излизат на протест 05.11 | 11:38

Той се организира пред Съдебната палата в Търговище

От iNews

Родители на пострадали деца при пътен инцидент организират днес протест пред Съдебната палата в Търговище. В петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи.

При непозволен обратен завой мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче - на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал. Тийнейджърите са настанени в болница, няма опасност за живота им. По-тежко е момичето, което се е возило отзад на мотора.

Тя е с фрактури на левия крак и лявата ръка, както и с контузия на гръдния кош, няма. Водачът на мотоциклета също е настанен в болницата с контузни рани.  Търговищките полицаи още в петък установиха и задържаха в Районното управление за 24 часа виновният шофьор - 49-годишен мъж от Търговище. Мъжът е брат на бивш полицейски началник и работи в охрана на Съдебната власт.

Близки на пострадалите се притесняват, че случаят ще бъде потулен. Виновният за пътния инцидент мъж е дал положителна проба за алкохол. Взета му е и кръвна проба за химическо изследване, извършен е бил оглед на местопроизшествието. Междувременно се появиха коментари, че той не за първи път сяда зад волана след употреба на алкохол.

Водещи

Най-четени