Родители на протест пред Министерски съвет в събота 11.03 | 15:40

Демонстрацията ще е в защита на традиционните семейни ценности

От iNews.bg

Национален родителски протест ще се състои на 14 март 2020 г. (събота) пред сградата на Министерски съвет в столицата. Началният час на родителското недоволство е 13:00 ч. Сред основните искания на организаторите – Национална група "Родители обединени за децата", са забрана за вмешателство от страна на държавата, социалните служби и неправителствените организации в живота, неприкосновеността, дома и интимността на българското семейство както и недопускане на модел за обучение, информиране и повлияване на българските деца с цел противопоставянето им на техните родители и семейната им среда.

Родителското движение се обявява категорично против въвеждането на ранното сексуално образование в българските детски градини и училища, както и против дейността на НПО-та с грантово финансиране, определящи семейните политики в България и тяхното превръщане в платени услуги! Българските родители ясно се обявяват против антисемейните политики, прокарвани в страната, както и срещу Закона за социалните услуги, който ще има пагубно въздействие върху българското семейство и родителството в България, тъй като ще бъде използвано като маша за сплашване на инакомислещите.

Организаторите ще настояват за изпълнение на всичките 16 искания, приети на IV национален протест през 2019 г. Чрез протеста си те ще отправят своя апел за справедливост и мъдрост към Конституционния съд на Република България, в чийто ръце в момента е съдбата на отложения Закон за социалните услуги, който е реална заплаха за българското общество, националната сигурност и суверенитет.

Водещи

Най-четени