Роднините на обявения за мъртъв, но "възкръснал" дядо Руси: Даваме лекарите на съд 26.10 | 10:19

Роднините считат, че тези почти седем часа, през които Руси Русев е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарска намеса, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние

От iNews.bg

Близките на обявения на мъртъв дядо Руси от Сливен ще съдят лекари, защото според тях забавената адекватна медицинска помощ е причина за влошеното му здравословно състояние. Пред Нова телевизия съпругата на Русев сподели, че е преживяла страшен шок. Тя и синът й разбрали по телефона в САЩ, където живеят, че човекът е починал и докато си купят билети, им съобщи за чудото.  

"72-годишният дядо Руси от Сливен бе обявен за мъртъв, а след като от траурна агенция започнаха подготовката за погребението му, стана ясно, че е жив. Човекът продължава обаче да е в тежко състояние в сливенската болница. Предстои изписването му. Той обаче не е контактен и ще трябва да се полагат специални грижи", каза водещият на "Здравей, България" Виктор Николаев.

"Семейството му се прибра от чужбина. Близките му смятат да заведат съдебни дела. Те предполагат, че забавянето на адекватната медицинска помощ е влошило драматично състоянието на възрастният мъж", добавя водещата Лора Инджова.

Съпругата и синът на Руси живеят в САЩ. Те се върнали спешно в родината, но още не могат да осъзнаят абсурдната ситуация. 

"Няколко часа, след като ми се обадиха, че баща ми е починал, неговият братовчед от Ямбол ми каза, че е станало чудо и той се е размърдал. Вече десет дни баща ми е в болницата. Състоянието му не е добро. Лекарите не могат да кажат как ще продължи лечението. В момента той има нужда от невролог", заяви синът на дядо Руси Веселин Русев.

Баща ми си мърда лявата ръка и има гримаси, добави той.

"Това беше голям шок за нас, защото до последно сме разговаряли с него. Той беше добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимаваше се с йога почти цял живот", каза пък съпругата на Руси Пенка Русева.

Роднините считат, че тези почти седем часа, през които Руси Русев е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарска намеса, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние. 

"Не съм убедена, че това е била диабетна кома. В такова състояние всяка минута е от значение, а това са часове", заяви Пенка Русева.

Близките на Руси са категорични, че ще заведат дело за лекарска грешка. 

Има Господ и вярвам, че баща ми ще се оправи, споделя Веселин Русев. 

Водещи

Най-четени