Роднински спорове стоят в основата на четворното убийство в Каспичан 26.09 | 18:03

Арестуваният за касапницата е първи братовчед на жертвите

От iNews.bg

Малко след 09:00 часа днес 28-годишна жена от село Мадара е потърсила съдействие от служители на участък "Полиция" – Каспичан, тъй като от два дни нямала връзка с майка си. Вчера жената потърсила майка си, защото имала уговорка да гледа детето й, но вратата на дома на ул. "Раковска" №3 била заключена. Тази сутрин отново посетила къщата, но отново не могла да влезе. Потърсила съдействие от полицията в Каспичан.

След подадения от нея сигнал тя и двама полицейски служители се отправили към дома. При отваряне на входната врата станало ясно, че зад нея има починал човек. Забелязан бил още един труп. За случая веднага е уведомен административния ръководител на Окръжна прокуратура. Огледът на местопроизшествието е извършен в присъствието на директора на ОДМВР- Шумен старши комисар Ялчън Расим, административния ръководител на ОП- Шумен Маргарита Георгиева и дежурен прокурор. Открити са още две тела.

Починалите са мъж на 81-години, съпругата му на 70 години, синът им на 46 години и дъщеря им на 48 години.

Извършени са множество процесуално-следствени действия. Изяснено е, че между семейството и техен съсед имало роднински спорове.

Със съдействието на "Специализираните полицейски сили при ОДМВР Шумен е проникнато в съседен имот, където е открит 64-годишният П.П. Мъжът е съдействал на полицейските служители, намерени са следи съотносими към извършеното престъпление. При извършения оглед в присъствието на съдебен лекар са открити множество наранявания по телата на жертвите, причинени най-вероятно с брадва.

Работата по образуваното досъдебното производство продължава под надзор на прокурор от ОП- Шумен.

Малко след това от прокуратурата във Варна допълниха, че в стая на втория етаж във фамилната къща е открит арестуваният първи братовчед на убитите П., който е съпричастен към четворното убийство. В задържането му са участвали специализирани полицейски сили, които са разбили вратата на помещението, в което той се е заключил.

Предполага се, че и четирите убийства са извършени с брадва, според смъртоносните порезни и посечни наранявания по телата на семейството. Брадвата е намерена и иззета от местопроизшествието.

Образувано е досъдебно производство за убийство на повече от едно лице по особено мъчителен начин.

Водещи

Най-четени