Румен Петков пита: Борисов има ли двойно гражданство? 25.01 | 14:03

Премиерът Борисов се държи като човек с двойно гражданство през последните години

От iNews.bg

Промените в Закона за извънредното положение, които засягат изборите, са противоконституционни. Това заяви пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков и подчерта, че въпросните промените трябва да са в Изборния кодекс, а аргументът на ГЕРБ, че промените в изборното законодателство ще се атакуват от Венецианската комисия, са пошли и нелепи.

Петков каза, че ПП АБВ ще поиска среща и при президента, както и с народни представители, за да изложи аргументи за атакуване на тези нормативни промени пред Конституционния съд. В противен случай налице е риск резултатът от парламентарния вот да бъде оспорен. 

Петков изрази безпокойство, че изготвянето на медицински протокол бе възложено на ЦИК. Според него институциите с отношение по темата са неспособни да изработят такъв документ, затова ПП АБВ ще предложи свой вариант за медицински протокол на Централната избирателна комисия. 

Румен Петков е на мнение, че въпросните нормативни промени са пример за неглижирането на законите от страна на сегашното управление и в частност, от страна на Бойко Борисов. 
"За Борисов законът никога не е имал значение. За него всичко се решава с рушвети. Премиерът Борисов се държи като човек с двойно гражданство през последните години. Той се държи като човек, който е готов да отиде във всяка държава, за която има паспорт. Да приемем, Сомалия, Израел, Оман. Не е престъпление, ако той има паспорт за някои от тези държави. Министър-председателят обаче не може да има двойно гражданство. Той живее, за да лъже".

По официален ред ПП АБВ ще поиска информация от цитираните държави дали са давали паспорт на българският премиер, каза Петков и припомни, че при положителен отговор, налице е конституционно нарушение

Водещи

Най-четени