Руският посланик: Нищо още не е сигурно в маршрута на „Турски поток“ 12.12 | 17:46

Идеята да се демонизира Русия е много стара, обвиняват ни за всичко, казва Анатолий Макаров

От iNews.bg

Посланикът на Русия у нас Анатолий Макаров припомни, че няма нищо твърдо и официално по отношение на "Турски поток" и "Северен поток 2". Това той направи в интервю за БНР. "Разглеждаме "Турски поток" и "Северен поток 2" като икономически проекти", подчерта Макаров. "Ако има трудности с ЕС, ще решаваме на момента. Не би трябвало да има такива проблеми", отбеляза още той.

Догодина се навършват 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Посланик Макаров припомни, че още през 1903-та година Софийската управа е взела решение в града да има бюст-паметник на граф Игнатиев и ще бъде добре, ако най-сетне тези планове бъдат реализирани и паметникът бъде поставен на улица "Граф Игнатиев".

Идеята да се демонизира Русия е много стара, обвиняват ни за всичко - така посланик Макаров коментира обвиненията за руска следа в протеста на "жълтите жилетки" във Франция.

Най-важното е да има диалог между руската и българската страна, тогава могат да бъдат изгладени всички противоречия, каза още посланик Макаров.

Водещи

Най-четени