Ръководството на БСП остава, но с трима по-малко 14.11 | 20:47

Михаил Миков не е подавал оставка, отиват си Стойнев, Паргов и Йотова

От iNews.bg

Ръководството на БСП оцеля след днешното заседание на Националния съвет на партията. Изпълнителният съвет остава на поста си, но трима от членовете му си отиват. Това са Драгомир Стойнев, Калоян Паргов и Илияна Йотова. Това съобщава лидерът на партията Михаи Миков. Той уточни, че колективна оставка не е била подавана, но тримата сами са решили да напуснат Изпълнителното бюро. Миков посочва и че ще предложи нови членове на мястото на тримата напуснали, но това ще стане на по-късен етап.

"Националният съвет не подкрепи опита за дестабилизация на партийното ръководство”, казва още Миков. По думите му с този опит се е целяло да се създаде подходяща среда за онези, които днес се чувстват нестабилни. "Забележете, че много активно тези въпроси се поставяха от София и Пловдив – председателите, които имат най-лошите резултати в партията. Те всичките се нахвърлиха на Изпълнителното бюро”, допълни лидерът на БСП.

Миков подчертава, че на него доверието му е дадено от Конгреса и изказа благодарности на другарите от Изпълнителното бюро, с които продължава напред, така и на тези, които са решили, че на този етап се оттеглят. "Честно е, когато си подаваш оставката, да кажеш, че няма пак да се кандидатираш, защото тези театралности – сега си подавам оставката, а утре пак ще си организирам избора, вече омръзнаха на хората и са част от загубата на доверие”, заяви председателят на БСП.

Според него голяма част от критиките за изборната загуба са били казани в доклада. "Разбира се имаше и основателни критики, но имаше и такива, които излъчваха едно желание в този момент да бъде ударено бюрото, за да може да се включат отново в играта”, каза още той.

Водещи

Най-четени