СУ няма да закрива медицинския факултет 11.12 | 12:44

Този въпрос никога не е стоял на дневен ред, разкри здравният министър Кирил Ананиев

От iNews

Никога не е стоял въпросът Медицинският факултет към Софийския университет да бъде закриван,заяви здравният министър Кирил Ананиев по повод опасения у студенти, че ще "останат на улицата”, пише "Монитор".

Според Ананиев факултетът е акредитиран това лято, като акредитацията му е в сила за 6-годишен срок. Предстои здравните власти, съвместно със студентите, да решат къде ще се продължи обучението на младите след като болница "Лозенец” бъде трансформирана в детска.   Няма проблем нито с акредитацията на факултета, нито ще има с дипломите на студентите, информира Кирил Ананиев след среща с тях в Софийския университет.

Относно базата, в която ще се обучават след трансформацията на болница "Лозенец”, той обясни:   "Ние ще направим разговор с всеки един от лекарите, които работят в момента в болница "Лозенец". Ще направим конкретни предложения към тях, които да удовлетворяват в най-висока степен техните изисквания. Разбира се, крайното решение е тяхно, но ние ще създадем условия те да работят в клиники, които да им доставят същите условия и качество на извършване на тяхната дейност. В никакъв случай няма да им предоставим условия, в които те да се чувстват унизени", каза Ананиев.   Министърът допълни, че със студентите единодушно са взели решение въпросите, които ги вълнуват, да бъдат изпратени в писмен вид до ведомството. 

Така обучаващите се ще имат аргумент да търсят вина от здравните власти, ако сметнат, че има такава.

Водещи

Най-четени