Светослав Малинов се оправда защо не е гласувал за пакета "Мобилност" 26.03 | 13:00

Имаше срив в диспечерската и компютърната система на летището във Франкфурт, полетът закъсня, обасни евродепутатът

От iNews

Евродепутатът Светослав Малинов не е успял да участва в гласуването за пакета "Мобилност” в Европарламента заради срив в диспечерската и компютърната система на летището във Франкфурт. Това обясни той пред bTV. 

Малинов и още двама български евродепутати – Неджми Али и Николай Бареков, не са участвали в гласуването, което определи пакетът да влезе в дневния ред на последното заседание на Европейския парламент. 156 бяха гласовете "за”, а 154 – "против”. Така промените, срещу които протестираха българските превозвачи, влязоха в дневния ред "на косъм”. 

Малинов беше категоричен, че ще гласува "против” в сряда. 

"Имам ясна позиция против пакета "Мобилност” още от 2014 г.”, отбеляза българският евродепутат. 

Той посочи, че няма зла умисъл в закъснението му. 

"Нито беше мое намерение, нито успях да го предвидя”, заяви Малинов. 

"От 750 души 310 се оказаха в пленарната зала. Летището във Франкфурт беше пълно с колеги евродепутати. Цялата делегация от Литва закъсня. Имаше огромен проблем и в този всякакво гадаене е съвършено излишно”, каза Малинов на въпрос дали гласовете на отсъстващите български евродепутати биха били решаващи при гласуването. 

Той допълни, че в пакета са заложени текстове, свързани с връщането на превозните средства и съответно задължаването за почивка на шофьорите, които са специално измислени, за да намалят конкурентоспособността на българските автопревозвачи. 

По думите му има големи възможности за съпротива. "Убеден съм, че на по-късен етап задължителното връщане на превозното средство в страната, където е регистрирана фирмата, ще отпадне”, подчерта Светослав Малинов.

Водещи

Най-четени