Сибирски студ скова страната, живакът в Севлиево падна до минус 28 24.01 | 14:09

След рекордния мраз днес, от утре времето започва бавно да се затопля

От iNews.bg

Студът продължава да сковава България, а днес е най-мразовитият ден от началото на тежката зима. Тази сутрин е Северна България са била измерена рекордно ниски температури от началото на рязкото застудяване. Живакът е паднал най-много в Севлиево, където в 7:20 ч. е било минус 28 градуса.

Отрицателни температурни рекорди са отчетени и на още доста места в България. В традиционно мразовитата Кнежа днес термометрите са показвали минус 23 градуса. В силистренско, в град Главиница е било минус 19. Под минус 16 градуса пък е била сутринта температурата в Русе. Още в средата на седмицата синоптиците предупреждаваха, че ни чака най-мразовитата неделя. Затова и днес за 16 области в страната, повечето на север и на запад от Стара планина, беше обявен оранжев предупредителен код.

В Западна и Южна България също са били измерени вледеняващи температури. В София и Кюстендил термометрите са показвали минус 20, в Драгоман – минус 22, в Пазарджик е било минус 19 градуса, а с градус по-нагоре са показвали термометрите в Пловдив. Като цяло в голяма част от страната сутринта градусите са били под минус 15.

Леко затопляне на времето очакват синоптиците за утре. Показанията на термометрите обаче няма да се покачат с много. По-съществено покачване на температурите се очаква от вторник натам. Със затоплянето обаче не е изключено да ни сполетят нови беди заради капризите на времето. Покрай покачването на температурите в някои части на страната се очакват и дъждове, което може да доведе до поледици.

Водещи

Най-четени