Сигнал за бомба спря работата на Районния и Окръжния съд във Варна 07.12 | 11:45

И двете сгради са били незабавно евакуирани

От Владислав Рашков

Сигнал за взривно устройство е подаден в Районния и Окръжния съд във Варна. Сигналът е бил подаден тази сутрин малко преди 09:00, съобщи БТА.

Заради опасността и двете сгради са били незабавно евакуирани. Всички дела, които е трябвало да бъдат разглеждани, са били отменени.

Според данни на Първо РУ на МВР във Варна сигналът е подаден и за двете съдебни палати – на площад "Тракия и на площад "Независимост”.

По случая са се заели специализираните служби, които извършат проверка и на двете съдебни палати на съда. От Районния съд във Варна уточниха, че отложените съдебни заседания ще бъдат насрочени с ново призоваване, а служителите ще възстановят дейността си след края на проверката.

Ако органите, които са ангажирани в проверката, оценят ситуацията без липса на риск, няма да има причина за отлагане на делата и съдът ще може да приема граждани в деловодните служби.

Районният съд във Варна ще възстанови работата си в 13.00 часа. Това стана ясно от пресцентъра на Районния съд.*

Това е първият сигнал за бомба в съдилище, но третият подобен случай във Варна за последните няколко дни. В Техническия университет в рамките на една седмица бяха получени два сигнала за бомба.

 

* Информацията е обновена в 12:11 часа.

Водещи

Най-четени