Силен вятър по всяка вероятност е свалил бойния хеликоптер 10.06 | 14:18

Машината вече е извадена от водата, засега е извън строя

От iNews.bg

Порив на вятъра е най-вероятната причина за катастрофата на военния хеликоптер "Пантер" по време на учението "Черно море - 2017". Благодарение на професионализма на пилота са спасени другите двама членове на екипажа. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде КРОСС. Той отбеляза и че категорично не може да става въпрос за пропуски в подготовката на екипажа, предаде бТВ. Знае се вече също, че вертолетът е бил технически изправен.

Късно снощи е приключила операцията по изваждане на хеликоптера от водата. Засега той е негоден за по-нататъшна експлоатация. Разследването на инцидента трябва да приключи със заключения до месец. Утре загиналият командир на хеликоптера Георги Атанасов ще бъде погребан в родния му Ямбол.

Премиерът Бойко Борисов също коментира случая, като каза, че понеже застраховките не важат за военната техника, а се застрахова само животът, вчера "сме загубили 50 млн., освен безценния човешки живот на един прекрасен летец, и 50 млн., колкото коледните надбавки на пенсионерите”.

Водещи

Най-четени