Синдикатът на надзирателите с нови мерки към протестите 15.03 | 14:00

Служителите на затворите ще пишат редовно на наши и европейски органи

От iNews.bg

Синдикат на служителите в затворите в България официално обяви Програма за продължаване на протестните действия "Европа и за нас". Управителният съвет на синдиката представи програма за протестни действия на служителите на затворите и съдебните охранители по време на българското европредседателство.

Тя ще се изразява в периодично депозиране на писма до Министерски съвет, Министерство на финансите и Министерство на правосъдието, изготвяне на подписка персонално до министър – председателя, Народното събрание и еврокомисаря по правосъдие, писмо до Представителството на ЕК и посолствата, колективна жалба до Омбудсмана, искане (предложение) до НС и ППП за инкорпориране (въвеждане) на субективното право на СТАЧКА, както и протест по време на Конференцията, посветена на Регламента за създаване на Службата на европейския прокурор на 26 март 2018 г. в резиденция "Бояна".

Ще продължат и локалните протести пред затворите в цялата страна. Програмата е приета късно вечерта на 14 март, като продължение на подетата кампания "Европа и за нас" с основна цел протестите да бъдат процес в развитие, който ще продължи колкото е необходимо срещу унизителното отношение на Министерски съвет спрямо пенитенциарната общност в България.

Водещи

Най-четени