Системата за винетките дава проблеми, призна АПИ 04.01 | 14:40

Разработва се софтуер, който ще позволи таксите да се плащат на банкомат

От iNews.bg

Електронната система за винетките има трудности и технически проблеми. До края на седмицата ще бъдат инсталирани устройства на граничните пунктове. Това заяви председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов след среща в Министерски съвет с премиера, регионалния министър и кметове, предаде БГНЕС. В момента се разработва софтуер към банкоматите, откъдето ще може да се закупуват винетки. Очаква се услугата да заработи до дни.

На въпрос, ако през гратисния 15-дневен период, който даде АПИ, шофьорите бъдат хванати без винетка, Глосов обясни, че ще може да се закупи от патрулиращите коли и няма да има глоба за шофьорите. Патрулните полицаи също ще окажат съдействие как се закупуват винетки през телефона.

На въпрос дали има виновни, Глосов така и не даде конкретен отговор дали ще се накаже изпълнителят. "Това е въпрос на уточнение кой е допуснал грешката и дали ще бъде санкциониран. В момента не мога да ви кажа чия е вината", заяви шефът на АПИ. На този етап няма и яснота колко са загубите за АПИ заради хаоса с винетките. По отношение на решението общините да решат кои пътища да поискат отпадане на винетките, от Пътната агенция заявиха, че ремонтът по поддръжката за съответния участък ще се поема от самата община.

Водещи

Най-четени