Скандирания и протести белязаха 3-ти март 03.03 | 18:03

Поредният национален протест изкара хиляди хора на улиците

От Елена Кирилова

Националният празник 3-ти март премина изключително бурно в цялата страна, тъй като паралелно с честванията имаше и национален протест.

Протестиращите в цяла България започнаха да се събират около 11 часа.

В София гражданите първоначално бяха разделени на няколко лъча. Едните тръгнаха от НДК, докато други се събраха пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Лъчовете в крайна сметка се събраха и се отправиха към Президентството, където освиркаха бурно смяната на караула.

По-късно представители на едно от протестните движения обявиха, че утре ще създадат палатков лагер пред Президентството и няма да си тръгнат, докато не бъдат изпълнени исканията им.

На Орлов мост бяха събрани жълти стотинки за лечението на Бойко Борисов, който пък отново влезе в болница.

Вторият протест, организиран от ВМРО, ще бъде запомнен с обърнатите български знамена - знак, характерен за времена на война.

След като Волен Сидеров беше преизбран за председател на ПП "Атака”, партията организира протестно шествие в столицата, в което се включиха над 3000 души.

Варненският протест протече доста по-бурно. Гражданите скандираха срещу кмета на града Кирил Йорданов и замеряха с яйца негова снимка. На протеста се появи и Веселин Марешки, но в крайна сметка той беше изгонен от протестиращите и наплют.

Гражданите на Варна обявиха, че нямат намерение да плащат сметките си за ток и характеризираха това като техен начин за бунт срещу случващото се в държавата.

Още една кметска оставка беше поискана днес. Гражданите на Пловдив обявиха, че не желаят Иван Тотев да бъде управник на града и скандираха "Оставка”.

В Бургас шествието беше по-спокойно и присъстващите дори изиграха няколко народни хора. За сметка на това в Пловдив протестът започна със скандал и размяна на обиди. Мъж беше залят от друг с кафе.

Протестът в Хасково се пренесе от центъра на града на път Е-80, който беше блокиран от недоволните граждани. Благоевградският протест премина по-спокойно, но отново със заплаха за блокада на път E-79.

Протести имаше също във Видин, Велико Търново, Шумен, Монтана, Хасково, Силистра, Русе, Враца, Благоевград и Перник. 

Водещи

Най-четени