Складове горяха в район „Източен“ в Пловдив, побарът вече е потушен 07.05 | 16:11

Няма опасност за живеещите около мястото на инцидента, храта вече могат да отворят прозорците си

От iNews.bg

Потушен е пожарът, който избухна в строителните складове на бул. "Марица-юг" 160. Само в района на ул. "Батак" и ул. "Прохлада" продължава да се усеща задушлива миризма. Това съобщи кметът на район "Източен" Иван Стоянов, цитиран от БНТ.

От началото на пожара той бе на мястото на инцидента. По негово настояване в СУ "Пенчо Славейков" РИОСВ-Пловдив постави измервателна станция, която ще остане поне 24 часа и ще прави замервания на въздуха.

За живеещите в останалата част на "Източен" и на район "Тракия" вече няма опасност и те могат да отворят прозорците си и да излизат навън, увериха от РИОСВ-Пловдив.

"Благодаря на пожарникарите и полицията за бързата и професионална реакция, тъй като ситуацията беше доста критична и опасният ди застрашаваше здравето на хората, живеещи в района", заяви Иван Стоянов.

Районната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство заради пожара. Разследването се води за пламъци, предизвикани по непредпазливост. По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия, уточняват от пресцентъра на прокуратурата.

Водещи

Най-четени