Славчо Велков остава в НС като личен сътрудник на Корнелия Нинова 14.03 | 13:43

Не търсете нищо политическо в оставката ми, подчерта той

От iNews

Славчо Велков остава в парламента като личен сътрудник на лидера на БСП Корнелия Нинова. Това съобщи самият той пред журналисти в кулоарите на парламента, след като сутринта председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изненадващо подложи на гласуване неговата оставка като депутат. Караянчева каза, че Велков изтъкнал здравословни причини.

"Не търсете нищо политическо в оставката ми. Ще цитирам Меркуцио от Ромео и Жулиета: "Раната ми не е дълбока като кладенец, нито широка като черковна порта, но имам нужда от възстановяване", обясни пред журналистите Славчо Велков.

"Надявам се до есента да бъда във форма и да бъда на игралното поле. Оставам в парламента като личен сътрудник на Корнелия Нинова", продължи Велков.

И благодари на лекарите на ВМА и най-вече на хирургичния екип на проф. Мутафчийски.

"Благодаря на колегите от "Воля", че са гласували "против" моята оставка. Разбрах, че и те напускат парламента. Надявам се причината за напускането им да не е моята оставка", каза още Славчо Велков.

"Имам препоръка да се въздържам от стрес и емоции. Пред вас стои един смирен човек", добави той.

Но коментира обрата, който настъпи по дълговете на мюфтийството. "Вчера станах неволен свидетел на промяна на традиции и обичаи за българския народ, които са вековни. Това стана на идване да си депозирам оставката. Разбрах, че вече празникът Прощаване ще се прекръсти на Разсрочване. Това разбрах от изказването на господин Цветанов", каза Велков. Той имаше предвид изявлението за медиите, което дадоха в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов и финансовият министър Владислав Горанов. От тях се разбра, че задълженията на мюфтийството няма да бъдат опрощавани, а само разсрочени.

Оставката на Славчо Велков коментира и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която почти по същото време, в което той разговаряше с медиите в парламента, даваше пресконференция на "Позитано" 20. Нинова каза, че знае за проблемите с неговото здраве, и че те са причината Велков да се оттегля като народен представител.

Водещи

Най-четени