След година армията ни ще е пременена 28.07 | 15:59

Командващият на Сухопътните войски увери, че новите униформи ще бъдат максимално удобни

От Кремена Бедерева

До 2015 година военнослужещите от Българската армия трябва да бъдат облечени с новите униформи. До тогава ще се изясни визията как да изглежда българският войник по отношение на облеклото и личното му оборудване. Това каза за БТА в Асеновград генерал-майор Андрей Боцев, командир на Сухопътни войски на БА.

По думите му към момента по повечето спецификации е постигнато съгласие в спецкомисията, направени са и двуразови изпитания и констатираните на тях слабости са отстранени. Целта ни е униформата да бъда максимално удобна, допълни генералът.

Ген. Боцев смята, че всички видови войски в армията трябва да бъдат облечена с една и съща униформа, но и сега, допълни той, ще се спазят традициите що се отнася до ВВС и ВМС.

С една униформи обаче българските военнослужещи ще бъдат в задграничните мисии, каза още командирът на СВ и добави, че новата униформа няма да натовари допълнително финансово МО.

Като приоритет на командването на Сухопътни войски ген. Боцев посочи подготовката и участието в трите мисии, където БА има свои представители и това по думите му не се разминава с приоритетите на предишните командири.

Основно според него ще се работи за поддържане на способностите, които има армията в момента и надграждането им на база поетите ангажименти пред партньорите от НАТО. Ген. Андрей Боцев връчи заповед на министъра на отбраната за встъпване в длъжност на новия командир на 4 артилерийски полк в Асеновград.

Водещи

Най-четени