След новите ограничения: Собственици на заведения обмислят протестни действия 27.10 | 14:46

Дали ще има протести и на ресторантьорите ще стане ясно до края на деня

От iNews.bg

Собствениците на заведения от страната ще решават на национална среща дали да излязат на протести срещу затварянето на нощните клубове и дискотеки. Браншът настоява за оставките на кметовете, подписали такива заповеди в опит да спрат разпространението на коронавируса, съобщи БНР.

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова е сред кметовете, за чиято оставка ресторантьорите са категорични. "Ние сваляме нашето доверие, категорично и на сто процента. Оттам нататък с всякакви средства ще се борим тази неправда и тази дискриминация в един момент да бъде преустановена", коментира председателят на Сдружението на заведенията Емил Коларов.

От бранша обаче смятат, че нощните клубове и дискотеки по никакъв начин не са по-опасни от останалите сектори на икономиката и се позовават на данните на РЗИ за разпространението на вируса. Според тях нощните заведения са едва на десето място. "Това означава, че всички други, които са преди нас - цехове, заводи, транспорти и т.н., трябва да бъдат затворени преди нас", посочи Коларов.

Дали ще има протести и на ресторантьорите ще стане ясно до края на деня.

Водещи

Най-четени