След потопа: Обстановката в Пловдив вече се нормализира 03.06 | 09:12

До полунощ вчера са били подадени 950 сигнала за наводнени частни и обществени сгради

От iNews.bg

Ситуацията в Пловдив към 7:00 часа е коренно различна от това, което беше през нощта, съобщава БНТ Обстановката се нормализира. Пътищата в града са проходими.

Тази нощ стотици шофьори попаднаха буквално във воден капан. Само до полунощ са подадени 950 сигнала за наводнени обществени сгради и къщи. Два мола бяха евакуирани, бяха отводнявани четири болнични заведения. Хората в социалните мрежи се напътстваха от къде да минават.

Пред камерата на БНТ директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков заяви, че цяла вечер екипите на пожарна безопасност от Пловдив, Кърджали и Столична дирекция са действали на територията на града. Сега той е проходим, подлезите също.

Все още много хора се нуждаят от помощ. Местата, където е трябвало спешно да се прати техника, са се отводнявали цяла нощ. В момента има още много обекти за отводняване, но те не са от обществен интерес, а са предимно мазета на жилищни сгради.

Една от критичните ситуации е била наводненият склад с готова продукция на хлебозавод "Хебър". Освен наводненията е имало и два пожара. Цели квартали в града са останали без ток.

Водещи

Най-четени