Служители в градския транспорт искат по-високи заплати 21.02 | 13:22

Шофьорите с декларация до Фандъкова само месец, след като тя обяви увеличение на възнагражденията им с 10 на сто

От iNews

Членовете на федерацията на транспортните работници към "Подкрепа" изпратиха декларация до кмета на София Йорданка Фандъкова и зам.кмета по транспорта Дончо Барбалов, в която поставят седем искания. Едно от тях е за по-високи заплати. През януари Фандъкова съобщи, че след тежки преговори със синдикатите е постигнала споразумение за 10 на сто увеличение на възнагражденията на всички работещи в 4-те транспортни дружества в столицата, като благодари на профсъюзите за конструктивния диалог. 

Ето пълният текст на декларацията:

Във връзка с възникналото остро социално напрежение сред всички работещи в "Столичен Автотранспорт” ЕАД и "Столичен Електротранспорт” ЕАД заявявяме, че времето за решаване на натрупаните в продължение на десетилетия проблеми изтича. За това ние като отговорна синдикална структура ще работим безотказно по Стратегия изразена чрез следните искания:

  1. Значително повишаване на основните работни заплати.
  2. Въвеждане на паричен коефициент за интензивно движение на водачите
  3. Въвеждане на допълнително възнаграждение за всеки пропътуван километър на водачите.
  4. Формиране на основните заплати чрез коефициенти към минималната работна заплата за страната.
  5. Премахване на нощния транспорт обслужван от Столичния автотранспорт.
  6. Обособяване на бус ленти и въвеждане на система за управление на трафика.
  7. Получаване на трудово възнаграждение за периода на обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС на кандидатите за водачи градския транспорт. 

Считаме, че осъществяването на тази стратегия ще реши до голяма степен наболелите проблеми на работещите столичния градски транспорт.

Водещи

Най-четени