Слънчево на югозапад, в останалата част – облаци и валежи 20.11 | 07:00

Максималните температури в отделните райони ще достигнат между 8 и 15 градуса

От iNews.bg

Днес над Югозападна България ще преобладава слънчево време. Над северните и източните райони от страната ще остане предимно облачно, там не са изключени и изолирани слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър със северна компонента. Максималните температури ще са между 8 и 13 градуса, в крайните югозападни райони ще са 14-15, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосфеното налягане ще се понижи още, но ще остане по-високо от средното.

Над планините ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Стара планина, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен вятър с източна компонента, по най-високите части на масивите в Югозападна България след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0.

Над Черноморието ще e предимно облачно, само в крайните южни райони вероятността за слаб валеж е повишена. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 11-13 градуса. Температурата на морската вода е около 15. Вълнението на морето ще е 3 бала, в най-южните райони - 4 бала.

Водещи

Най-четени