Снежна виелица в Смолянско блокира пътища и спря тока 24.01 | 13:13

Тирове, автобуси и автомобили закъсаха в непочистените снежни коловози

От iNews

Обилен сняг и непочистени пътища. Така започна деня за голяма част от хората в района на Смолян, където през нощта снежната покривка се е увеличила с между 30 и 50 см. В социалните мрежи пък като лавина се изсипаха гневни коментари и снимки на водачи, които описват как снегопочистващите фирми не могат да смогнат с почистването на пътните настилки, пише Trafficnews.bg.

Получени са няколко сигнала за закъсали автомобили. Водачи информират, че ситуацията в района на Пампорово е сериозна. Освен че е тесен, пътят е много хлъзгав и с много неравности. Заради снега са се образували коловози, по които колите преминават с много бавна скорост. Забелязват се много закъсали и отбили от пътя коли.

Няколко населени места в Смолянско са без ток, а движението по пътищата в областта е затруднено заради паднали дървета, активизирали се свлачища и скъсани електропроводи след обилния валеж от сняг и дъжд тази нощ.

Наложени са ограничения на движението през проходите в Родопите. През "Превала" е забранено за МПС над 12 т., както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Проходът "Рожен" също е забранен за МПС над 12 т. както и тегленето на ремаркета и полуремаркета. Задължителни са веригите през проходите "Пампорово", "Рожен" и "Превала".

Пътуващи през "Рожен" съобщават за закъсали тирове, на много места по пътищата в областта има паднали камъни след дъждовете вчера. Обилният снеговалеж продължава и днес, движението е затруднено и при зимни условия.

От Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че пътят Момчиловци-Лъки е затворен за движение поради паднали дървета. Счупени от мокрия сняг стволове пречат на движението в района на разклона за село Баните към местността Картола.Движението е временно спряно до разчистване на дърветата и клоните, препречили част от пътното платно.

В района на град Мадан микробус на спедиторска фирма е паднал в крайпътна река. По информация на наш читател превозното средство е било оставено за ремонт, а проливният дъжд е спомогнал за пропаднето на буса в коритото.

Водещи

Най-четени