Сняг вали във Варна и Шуменска област 25.02 | 11:18

Машини чистят пътищата в Добрич и Търговище

От Мая Александрова

Сняг вали в цяла Шуменска област. Валежът продължава вече втори ден, но снегът не е обилен и не създава проблеми в региона.

Няма заснежени или заледени пътища, те са проходими и обработени. Почистващата техника остава по базите, защото натрупаната снежна покривка е само около 8 см.

След топлите дни в началото на месеца, сега шуменци отново изкараха зимните дрехи. Метеоролозите очакват валежът да спре в следобедните часове. От сряда пък се очаква повишаване на температурите.
"Изобщо не ме изненада, поне мен, то си е февруари, очаква се и март да вали, не ме изненада, а и много хубаво вали днес", коментира пред bTV, жител на Шумен.

Слаб сняг вали и във Варна. Пътните настилки са мокри и хлъзгави. Трафикът по главните улици и булеварди е натоварен. Интензивно е движението и по Аспаруховия мост.

Пътищата в Търговищка област са проходими и мокри, но обработени и опесъчени. През нощта и в момента ангажирани в обезопасяването им са 16 машини. В областта няма затворени и ограничени пътни участъци.

Котленският проход е отворен за движение. В местността Боаза на главния път София-Варна има опасност от падащи камъни.

Снежната покривка в различните райони на Търговищка област е между 5 и 10 см. Времето е облачно, вали слаб мокър сняг.

7 коли на пътноподдържащата фирма обезопасяват пътните настилки в област Добрич. Слаб сняг вали в районите на Добрич, Каварна и Балчик. Пътищата в цялата област са мокри.

Пътноподдържаща фирма обработва настилките по направленията Добрич-Варна, от Добрич към Балчик, черноморския комплекс Албена, Генерал Тошево, околовръстния път на областния град.

Работи се и на пътя I-9 - Каварна-Балчик-Шабла, допълва БТА.

Водещи

Най-четени