София - пак последна по качество на живот в ЕС 14.03 | 20:00

Нашата столица заема 116-то място, като спрямо миналата година напредъкът е с цели 0 места, а за последните десет години сме "прогресирали" с една позиция, съобщи "Спаси София"

От iNews

Класацията за качество на живот в градовете по света за 2019 г. на Mercer отново отрежда на София последно място сред европейските столици. Нашата столица заема 116-то място, като спрямо миналата година напредъкът е с цели 0 места, а за последните десет години сме "прогресирали" с една позиция, съобщава "Спаси София". 

През изминалото десетилетие, почти всички източноевропейски столици са отбелязали значителен напредък, отбелязват от организацията. Загреб например се изкачва с 8 места, Братислава с 11, а Прага заема престижното 69 място. "Глобалната класация ни дава трезва представа за това накъде върви София, сравнена с другите световни градове и изводът е ясен - стагнация. Тъжно е, че въпреки ниското ниво, от което стартираме, София толкова време не може да прогресира. Основна вина за това носят управляващите града ни, начело с Йорданка Фандъкова. Тази противна стабилност на дъното на ЕС от толкова години е ясен измерител за провала на това корумпирано, изчерпано и безидейно управление. И докато продължават да наливат милиони в ремонт на ремонта, градът ни, както в центъра, така и в кварталите, продължава да е занемарен, хаотичен и разбит", коментират от "Спаси София".

Водещи

Най-четени