Социалистите подкрепиха Станишев 20.06 | 23:51

БСП взема мерки за връщане на доверието

От Десислава Маданска

Гласувано е доверие на Изпълнителното бюро на БСП, като подкрепа са дали над 100 социалисти. Това заяви депутатът от левицата Георги Кадиев след Националния съвет на партията, продължил около 7 часа.

По думите на Кадиев против са гласували 6 души, а 8 са се въздържали. Той обясни, че по време на заседанието е имало много разделени мнения.

Мая Манолова отбеляза, че на съвета е гласуван вот на доверие на лидера Сергей Станишев с ангажимент ръководството на БСП да продължава да оказва подкрепа на правителството, за да се изпълни планът "Орешарски".

"Гласувахме доверие на председателя Сергей Станишев да продължи да ръководи. Гласувахме за стабилна подкрепа на правителството, за мерки, които считаме, че са изключително важни", заяви Георги Пирински.

Според Пирински на съвета е показана ясна воля да се изиска от Изпълнителното бюро на партията да изпълни определени задачи и да се отчете след един месец. Той смята, че свалянето на Станишев от лидерския пост не би осигурило подкрепа на правителството.

По думите на Кристиан Вигенин досега в партията не са провеждани толкова откровени разговори. Според него сегашната ситуация ще окаже стабилизиращо въздействие както на партията, така и на правителството.

"Мисля че подобни решения за назначавания няма да се взимат никога повече. Разговаряхме как да направим така, че да не се повтарят подобни ситуации и какво да се направи, за да се върне доверието", посочи Вигенин.

Водещи

Най-четени