Спасиха трима от лавина в Рила 04.03 | 09:55

Затрупаните сами са се обадили на планинската служба

От iNews.bg

Планинска спасителна служба е оказала помощ на трима туристи, затрупани от лавина в Рила. Тримата турист – две момчета и едно момиче са тръгнали около 05.00 часа от хижа Мальовица. Лавината ги е затрупала в района на местността Камината.

Сигналът е подаден в 6.37 часа на тел. 112 от едно от момчетата, което е било затрупано от лавината, но е успял да се измъкне. Той е съобщил, че останалите двама души все още под снега. Хората от Планинската спасителна служба веднага са се отправили към района с моторна шейна. Междувременно на спасителите се е обадило и момичето, което също е успяло да се измъкне от снега, но заради фрактура на крака не може да се движи. Тя е била посъветвана да не мърда и да се опита да съхрани батерията на телефона си, за да може да дава информация на спасителите, предаде "Фокус".

До пристигането им е станало ясно, че и третото момче е успяло само да се изрови от снега. В момента спасителите извършват акция по транспортиране на пострадалото момичето до болнично заведение, където да ѝ бъде оказана лекарска помощ.

Водещи

Най-четени