Спасиха 13 бедстващи деца от вила в село Гложене 25.07 | 09:45

Пороите взеха и жертва, след като мъж загина при инцидент под връх Червен край Тетевен

От iNews.bg

Бедственото положение в Тетевенско остава, след като през миналото денонощие в села в общината паднаха дъждове с количества от 100 литра на квадратен метър. Пороите взеха и жертва, след като мъж загина при инцидент под връх Червен край Тетевен, докато се опитвал да премине през придошлите води. Къщи бяха наводнени. Най-пострадали са селата Градежница и Глогово, където има наводнени къщи и щети по инфраструктурата.

"Цяла нощ не спря да вали. Проблемите тази нощ бяха основно в село Черни вит, където имаше временно затваряне на пътя. Достъпът до село Черни вит беше спрян поради излизане на реката върху пътя. Освен това има и едно голямо свлачище. Екипите се бориха цяла нощ. Пътят в момента е отворен, но работата там ще продължи. Друг проблем, който имаше беше излизане на реката в квартал "Платена” в Тетевен, където с временни диги от чували с пясък, както и от инертен материал реката беше спряна”, обясни пред Нова кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева.

"Имаше 13 бедстващи деца, които бяха в една вила в село Гложене. С помощта на екипите на Пожарната тези деца са извадени от вилата и са в безопасност. Залята е пречиствателната станция на село Гложене, също от реката. В село Градежница бяха отводнени всички къщи, които бяха залети. Днес продължаваме с работата с тежка техника за отклоняване на водата в руслото на реката, за да може тези улици да бъдат отводнени напълно”, каза още кметът на Тетевен Мадлена Бояджиева.


По думите й има проблеми и с трите махали в село Глогово, които са откъснати от селото, защото са скъсани два моста.

"Там може да се стигне само с коне и пеша. Днес ще предприемем спешни мерки за възстановяването на тези мостове”, добави кметът на Тетевен.

Комисия ще оцени щетите, причинени от наводнението.

Водещи

Най-четени