Спецакция в МОСВ и Ботевград на ДАНС и прокуратурата, зам.-министър е на мушката 28.05 | 12:00

Проверява се дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков

От iNews.bg

Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в столицата.

Действията са свързани с провеждащата се спецакция в Ботевград днес. Като според първоначалната информация работата е свързана с незаконния внос на отпадъци от Италия у нас.

Освен кола на спецпрокуратурата, пред сградата на бул. Мария Луиза” има и полицейски бус. Проверява се и дейността на заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков.

Според източници на колегите от БГНЕС, близки до разследващите, проверяват се и известните братя Бобокови – Атанас и Пламен и тяхната "Приста”.

В средата на януари месец Красимир Живков беше един от разпитваните в Специализираната прокуратурата във връзка с водната криза в Перник. Той беше посочен от адвокатите на бившия екоминистър Нено Димов като човекът, чийто ресор във ведомството са били язовирите. Димов е единственият обвиняем за водната криза в Перник, който дълго време беше в ареста, но в края на април пуснат по домашен арест.

Действията по разследването се извършват под надзора на Специализираната прокуратура. По-късно днес говорителят на главния прокурор Сийка Милева ще направи и изявление, за да даде подробности. 

Водещи

Най-четени