Спецпрокуратурата пак поиска Иванчева, Петрова и Дюлгеров да бъдат върнати в ареста 20.12 | 18:38

Продължава да е налице реална опасност подсъдимите да извършат ново престъпление, смятат прокурорите

От iNews

Днес, 20 декември 2018 г., Специализираната прокуратура поиска от Апелативния специализиран наказателен съд да отмени определението на първоинстанционния съд от 19 декември 2018 г., с което мярката за неотклонение на подсъдимите за корупция Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров бе изменена от "Задържане под стража" в "Домашен арест" (с отложено изпълнение до 12 часа на 22 декември 2018 г.).

Според прокуратурата към настоящия момент по делото са налице всички изискуеми от закона предпоставки за продължаване на  мярките за неотклонение "Задържане под стража" на подсъдимите. Липсва промяна в обстоятелствата, налагащи ревизия на мерките, в хода на съдебното следствие не е разколебано и обоснованото предположение, че именно те са извършили престъплението, за което са обвинени.

В същото време продължава да е налице реална опасност подсъдимите да извършат ново престъпление, като се има предвид характерът на повдигнатите обвинения, длъжностното им качество при извършване на престъплението, високата обществена опасност на деянието, начинът на извършване и размерът на получения подкуп.

Продължителността на задържането на подсъдимите до момента е в рамките на разумния срок според изискванията на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи, съобщиха от пресцентъра на спецпрокуратурата.

Водещи

Най-четени