Спецченгетата разбиха поредната нарколаборатория (СНИМКИ) 22.12 | 12:44

Полицаите нахлули в обекта в момента, в който произвеждал таблетки

От iNews.bg

Лаборатория за производство на амфетамин бе разбита от спецченгетата. Тя е била неутрализирана в процес на производство на таблетки. Операцията е осъществена на 20 декември т.г. от служители на отдел  "Наркотици" при ГДБОП и колегите им от ОДМВР – Велико Търново, под ръководството на  Окръжната прокуратура във Велико Търново.

В хода й те предприели процесуално-следствени действия в къща в с. Осенарите, където разкрили лаборатория за производство на амфетамин в процес на таблетиране. На място били задържани двама мъже - М.М. /48г./ от Велико Търново, криминално проявен и осъждан за извършени кражби  и отвличане, и И.С. /50г./ от Петрич - криминално проявен за участие в организирана престъпна група и за разпространение на наркотици, за което е и осъждан.  

На адреса са открити и иззети: таблетираща машина в процес на производство на таблетки; 10 найлонови плика, съдържащи бледо жълти таблетки с лого на каптагон, с приблизително общо тегло около 20 кг, които при тестване реагирали на амфетамин; прекурсори; помощни вещества за таблетиране, разпилени по пода таблетки; около 10 кг амфетамин-субстанция, подготвен за таблетиране; мобилни телефони и други. По предварителни данни, наркотикът е бил предназначен за износ за страна от Близкия Изток. 

След изтичане на 24 – часовите мерки за задържане, на двамата мъже са повдигнати обвинения за престъпление по чл.354 А и В от НК. С прокурорско постановление мярката им за задържане е удължена за 72 часа. Работата по образуваното досъдебно производство продължава под ръководството на прокуратурата.

2016464

2016465

Водещи

Най-четени