Спешна среща в парламента за спасяване на управляващата коалиция 17.10 | 17:43

Борисов привика лидерите на РБ и ПФ и реформаторските министри

От iNews.bg

В парламента започна извънредната среща между коалиционните партньори в управлението – ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок. В нея участват премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и ръководствата на коалиционните формации - Патриотичен фронт и Реформаторски блок, предаде Нова телевизия.

Официална тема не е обявена, срещата обаче е била инициирана от съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Срещата започна в 16.00 часа. От ПФ в разговора участват Валери Симеонов, кандидатът за президент на обединените патриоти Красимир Каракачанов и Борислав Ячев. РБ пък е представен от управляващото си крило: съпредседателят на парламентарната група Найден Зеленогорски (ДБГ), съпартиецът му Даниел Вълчев, здравният министър Петър Москов, министърът на отбраната и лидер на БЗНС Николай Ненчев, депутатът Борислав Великов и колегата му Румен Христов от СДС.  

Москов и Ненчев бяха разкритикувани от Борисов на извънредното заседание на Министерския съвет в петък вечерта. В неделя пък Патриотите заплашиха, че ще оттеглят подкрепата си от властта, ако управляващите отхвърлят тавана на изборните секции в чужбина, а и поради самия факт, че по време на предизборна кампания се правят промени на вече приет и действащ закон.

"Ако на президентските избори РБ има по-малко от 200 000 гласа, то ДБГ ще напусне управлението и ще изтегли своите представители в изпълнителната власт", обяви по-рано днес вицепремиерът и министър на образованието Меглена Кунева на извънредна пресконференция на движението си. 

От ГЕРБ коментираха изявлението на Кунева като "политически рекет". 

"Сещате ли се, ако имаше един лидер на блока, независимо кой е? В момента Борисов ги вика тези хора и аз ги съжалявам, заради ролята, в която се поставиха сами. Вика ги като шеф и ги мъмри един по един, а той не им е шеф", възмути се в студиото на "Здравей, България" Радан Кънев. И за първи път се изпусна в ефир с нецензурни думи към Борисов.

Водещи

Най-четени