Спряха ТИР-овете между Видин и Монтана, засега временно 25.02 | 16:55

Усилилият се снеговалеж наложи забранат, за да минат снегорините

От iNews.bg

Агенция "Пътна инфраструктура" ограничи движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по пътя от Видин към Монтана. Причината стана засилилият се в района снеговалеж и нуждата от снегопочистване, на което големите камиони ще пречат. Обходният маршрут за движещите се в посока от Видин към Монтана е: път II-11 Дунавци – Арчар, път III-112 Добри дол – Тополовец, път III-114 Тополовец – Ружинци.

Не е изключено на по-късен етап и на други места в страната да бъде ограничавано или дори спирано движение през пътни участъци. Цял ден навсякъде вали сняг, а с настъпването на вечерта се очаква той и вятърът да се усилят.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Водещи

Най-четени