Сръбкиня и детето й починаха в катастрофа на Е-79 16.08 | 09:27

Колата им се ударила челно в автобус, шофьорът е изваден жив от размазаното возило

От iNews.bg

Майка и дъщеря са загинали при катастрофата на път Е79 край Кочериново, която стана тази сутрин около 7:40 часа, предаде БГНЕС. При инцидента лек автомобил се удари челно в автобус. Автомобилът им е бил със сръбска регистрация. Той се е сблъскал с автобус на строителна фирма от Благоевград, която е превозвала работници за строителен обект в Сапарева баня.

Според водача на автобуса лекият автомобил изненадващо е навлязъл в неговата лента, и поради невъзможност да отбие вдясно, той е паднал в канавката. Лекият автомобил се е ударил в предната дясна част на автобуса.

Екипи на пожарната над 25 минути рязаха размазаният лек автомобил, за да извадят шофьора. Той е мъж, – съпруг и баща на починалите майка и дете. Полицията предполага, че мъжът най-вероятно е заспал зад волана. Движението в момента се осъществява по обходния път през гара Кочериново. В 8:30 часа започна разследването на инцидента от следствена група. И към момента път Е79 е с изключително натоварено движение заради затворения участък на магистрала "Струма".

Водещи

Най-четени