Станишев за пореден път почерпи журналисти с баница с късмети 09.01 | 14:32

Падна му се "ново късметче тази година - с колегите сговорна дружина"

От iNews.bg

"Ново късметче тази година - с колегите сговорна дружина" изтегли председателят на ПЕС и български представител в Европейския парламент Сергей Станишев, който традиционно събра журналисти на баница с късмети в своя офис в София.

В началото на годината Станишев наложи като традиция да черпи ресорните журналисти. Миналата година му се падна късмет "От зори до мрак ти работи, евроизборите спечели". Но явно баницата с късмети е било просто символика за него, тъй като късметът му не се спадна. Станишев загуби катастрофално изборите, а и падна правителството с мандатоносител БСП. Освен това, Станишев бе сменен начело на столетницата от Михаил Миков.

С доза оптимизъм Станишев разтълкува тазгодишния си късмет: "Човек сам нищо не може да постигне, трябва да може да разчита на сговорна дружина за доброто на България". Той си пожела да помага на своята партия и на България в ЕС, а на репортерите - спорна година и много късмет, защото "без него и най-добри намерения да имаш, не е достатъчно".

Станишев каза, че вчера е имал среща с председателя на БСП Михаил Миков, с когото са се уточнили да подготвят семинар съвместно с ПЕС, като старт на политическия сезон.

Лидерът на ПЕС обяви, че в неделя заминава за Париж за участие в голяма демонстрация, свързана с трагедията в редакцията на сатиричното списание "Шарли ебдо", при която бяха убити 12 души.

Работа предстои за всички нас, няма да е малко, обобщи накрая Станишев ангажиментите през новата 2015 г.

Водещи

Най-четени