Станишев зове от Бузлуджа: Да не дадем цялата власт на коалицията ГЕРБ – ДПС 01.08 | 17:04

Хиляди на традиционната сбирка на Столетницата

От iNews.bg

"БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза. Благодаря ви от сърце". С тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев се обърна към близо 50 000 социалисти на Бузлуджа.

"Нашата партия е част от светската социалдемокрация. Тя извървя труден път, но постигна своята европейска идентичност. Гордея се, че БСП стана пълноправен член на семейството на социалистите в Европа. Гордея се, БСП излъчи българин начело на ПЕС. Благодаря ви за подкрепата!", допълни Станишев.

По неговите думи днес Европа боледува и прекрасната идея хората и народите да живеят в мир, взаимно уважение и солидарност, е разклатена. Европейските граждани вече не възприемат ЕС като техния общ дом на благоденствието и справедливостта. "Мисията на европейските социалисти е Европа да се промени. Да й върнем социалното, човешкото начало, така че всеки да види перспектива за себе си, за своите близки и семейството си", каза още той. Президентът на ПЕС уточни, че за да бъде постигната тази цел, трябва да има  силни национални партии.

 "Днес в България управлява коалицията на статуквото, страха и сделката. Тази коалиция не е създадена, за да решава проблемите на хората, а да консумира власт. Да разпределя икономически и политически интереси. В основата й е договорката между ГЕРБ и ДПС", коментира Станишев.

Според него, както навсякъде в Европа, така и в България, десните управления изпускат най-важното нещо, а това е човекът. "Обикновеният, нормален човек, който трябва да получи защита и перспектива, защото за нас социалистите в Европа и по света правото на живот, дом, работа, достойно заплащане, достъп до здравеопазване и образование са свещени", допълни той.

1546203Лидерът на ПЕС поясни, че това е същността на лявата идея и тя никога няма да се промени. "Социалистическата идея и БСП винаги ще са нужни на България", каза още Станишев.

"Днес ние сме тук, за да кажем на цяла България: ако не  искате цялата власт  да се събере в едни ръце, за да консумира икономически благини и да гази и мачка хората, подкрепете социалистите и нашите коалиционни партньори", призова Станишев. Той е категоричен, че БСП е единствената европейска алтернатива на това управление. "Всички тези жени и мъже, хиляди на брой, които ще са нашите кандидати за кметове и общински съветници, имат само една задача – да работят за всички български граждани във всяка една община", каза още той.

1546204Президентът на ПЕС заяви, че в страната има изоставени райони и хора. "Ние виждаме какво се случва при това управление – България прилича на изсъхващо дърво – от периферията към центъра", коментира той. Според него няма социална справедливост, а безработицата расте. "Само социалистите могат да променят тази негативна посока и това е огромна задача пред нас", заключи Сергей Станишев.

Водещи

Най-четени