Стефан Данаилов: Борисов ще бъде огорчен от приближените си 30.03 | 17:55

По думите на актьора близките на Борисов някой ден ще го изоставят

От Елена Кирилова

Бойко Борисов ще преживее огорчение от това, че го заблуждават, от недоглеждане какво правят хората в обкръжението му. Ще дойде време, в което те ще го изоставят, заяви Стефан Данаилов в ефира на Нова телевизия.

По думите му бившият премиер ще преживее голямо огорчение някой ден.

"Властта не знам дали се учи, но е страшна зараза”, уточни актьорът.

"В малкото си срещи с него, той се е държал много приятелски. Аз съм по-възрастен от него и съм по-ларж човек. Аз се отнасям равнодушно. Аз съм изпитвал симпатии към този човек”, заяви Данаилов за бившия премиер.

Стефан Данаилов обясни, че в писмо до лидера на БСП Сергей Станишев е написал, че е готов да се оттегли от политиката, ако това ще е добро за партията.

По думите му той е направил лек намек, че е нужно по-възрастните лица в БСП да направят крачка назад, за да може млади хора да влязат в следващия парламент. Ламбо обаче не е сигурен доколко колегите му са го чули.

В писмото от 22 февруари тази година не е посочил кой трябва да се оттегли от политическата сцена.

Данаилов е категоричен, че БСП се нуждае от промяна, но не може да се оголи "като гол охлюв”. Решението кои хора ще са необходими на партията ще бъде взето от ръководството на БСП.

Въпреки желанието да отстъпи мястото си на по-младите, Данаилов бил помолен от Станишев да остане в партията, защото й е нужен и на тези избори.

За това как е оглавил листата в Плевен Стефан Данаилов обясни, че е получил предложението от Сергей Станишев. Когато лидерът на БСП му се обадил, Ламбо решил, че го търси за съвет и бил изненадан от предложението. По време на срещата Станишев му изяснил ситуацията в Плевен и факта, че там има известни проблеми и напрежение.

Водещи

Най-четени