Стефан Янев изчетка Радев и обяви, че ще мисли, ако му предложат министерство 25.11 | 10:45

Служебният кабинет е подготвил и проектобюджет за догодина, който ще бъде предложен на новото мнозинство

От iNews.bg

Президентът Румен Радев нито веднъж не се е намесил пряко в работата на правителството. Членовете на кабинета носят отговорност за всички решения на Министерски съвет. Това заяви премиерът Стефан Янев пред БНТ.

Стефан Янев заяви, че към момента никой не отправял покана към него за евентуалното му участие в следващ редовен кабинет. Янев би обмислил подобна покана, ако я получи, но решението му ще зависи от политиките на сформираното мнозинство. Ето защо е добре, че в момента се водят коалиционни преговори по политики, а на следващ етап ще бъдат обсъждани личности, коментира служебният министър-председател.

Служебният кабинет е подготвил и проектобюджет за догодина, който ще бъде предложен на новото мнозинство. Проектът би могъл да послужи като базисен сценарий и да бъде променян в зависимост от договорените политики между партиите.

Държавата трябва да разследва трагедията на АМ "Струма" по най-добрия начин, за да се извадят изводи и да се направят поуки, които да ни предпазят от подобни инциденти в бъдеще време.

Той призова да изчакаме разследващите да си свършат работата и те да коментират какви са причините и подходящите мерки, за да не допуснем това да се случи отново.

По повод инцидента в дома за възрастни хора в село Рояк Стефан Янев увери, че държавата ще помогне на хората от дома. След инцидента са разпоредени нови проверки за пожароопасност и за социалните условия за функциониране на този тип заведения и цялостната им дейност.

След инцидента са разпоредени нови проверки за пожароопасност и за социалните условия за функциониране на този тип заведения и цялостната им дейност.

Най-четени