Столетницата се регистрира за участие в изборите 25.03 | 14:33

Сергей Станишев нарече надпреварата за внасяне на повече подписи "детинска"

От Ивелина Георгиева

122 млади членове на БСП, начело с лидера на партията Сергей Станишев, внесоха подписка за регистрация на партията в ЦИК.

Броят на членовете символично отговаря на годините на партията, която е на 122 г.

Сергей Станишев заяви, че социалистите гледат напред, защото предстоящите избори трябва да вдъхнат надежда на гражданите. Според него най-важното на предстоящите избори е да бъде отстранена една власт, която беше вредна и продължава да бъде фактически на власт и в момента.

По думите на Станишев през последните дни се наблюдава надпревара кой колко повече подписи ще внесе в ЦИК.

"Партия ГЕРБ явно не е разбрала, че не е необходимо да внася подписи на всички, които смятат да гласуват за тях”, коментира лидерът на БСП.

Според него тази надпревара е доста детинска, тъй като за регистрация са достатъчни само 7000 подписа. Станишев заяви, че е крайно време да спре безвремието, некомпетентността и ограбването на обществените ресурси от страната ГЕРБ.

Социалистът твърди, че БСП се бори да бъде първа политическа сила и да има ново управление, което няма да "замита” злоупотребите на управлението, което си отиде.

Утре (26 март) на заседанието на Националния съвет на БСП ще бъдат обявени, разгледани и утвърдени предложенията за водачите на листи на партията. Също така ще бъдат утвърдени и местата за граждански квоти и за коалиционни партньори.

Следващата седмица отново на заседание на съвета ще бъдат подредени окончателно листите. Станишев посочи, че този път ще има значително обновление в листите на партията и ще има баланс между приемственост и промяна. Той за пореден път подчерта, че БСП няма да се коалира с ГЕРБ и попита къде е сега Бойко Борисов и защо се крие при положение, че три години и половина излизаше от сутрин до вечер по всички медии.

По думите на лидера на БСП хората факли са се превърнали в символ на бившето управление.

Водещи

Най-четени