Столичната община организира тържествено честване на 3 март 28.02 | 18:59

Общинските музеи и галерии ще работят безплатно

От iNews

На 3 март, неделя, от 11.45 часа пред Паметника на българския опълченец ще се проведе Тържествено честване на Националния празник на Република България.  Организатори на събитието са Столична община, Фондация "Героите на България” и Сдружение на приятелите на Русия "Александър Невски”. В програмата ще участват мъжки хор "Гусла” с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, квартет "Славей”, певицата Нели Рангелова и актьорът Мариус Донкин.

Тържествено слово ще произнесе поетът Георги Константинов. Приветствени слова ще има и от Н.Пр. Посланикът на Русия - Анатолий Макаров, както и от Любомир Коларов, председател на Сдружение на приятелите на Русия "Александър Невски”. 

Честването е част от Календара на културните събития на Столична община, съобщават от пресцентъра на СО.

По повод 3 март общинските музеи, галерии и зоологическата градина ще работят с вход свободен. С безплатен достъп ще работят Регионалният исторически музей – София, Софийската градска художествена галерия и парк-музей "Врана".

Гостите на музея за история на София ще могат да разгледат безплатно постоянната и временната експозиция в сградата на пл. "Бански" 1, както и археологическото ниво под базиликата "Света София".

Водещи

Най-четени