Столична община ще почисти 100 км речни корита 24.01 | 16:09

Плановата програма срещу наводнения е на стойност 3 млн. лв.

От iNews.bg

Столична община започва акция по прочистването на общо около 100 км речни корита. Общината ежегодно изпълнява Програма за планово почистване на речните корита, за да не се допуснат кризисни ситуации заради намалена проводимост на речните корита, съобщиха от нейния пресцентър, цитиран от бТВ.

Общата стойност на плановата програма е 3 млн. лв. Общината ще изготви искане за съфинансиране за останалата част от проекта в размер на 1,3 млн. лв. Така ще се изпълни цялата годишна програма и ще се почистят около 95 км речни корита, уточняват от местната управа.

Продължава и изпълнението на програмите за технически контрол на язовирите, общинска собственост. Ще се извършат наблюдения и измервания на контролно-измервателните системи на язовирните стени.

От общината припомнят, че през 2016 г. със собствени средства са почистени над 66 км речни корита. Многократно са почиствани водостоците на Южната дъга на Софийския околовръстен път. Осигурена е целогодишна поддръжка на реките Владайска, Перловска и Слатинска като за цел. Вложени са над 1,3 млн. лв. за дейността.

Водещи

Най-четени