Столичните социалисти готвят доклад за „Екоравновесие“ до прокуратурата 09.04 | 17:25

БСП иска специално заседание на СОС по темата

От iNews.bg

Ще поискаме специално заседание на Столичния общински съвет по въпроса за бездомните кучета. Това съобщи пред iNews ръководителят на групата общински съветници от БСП Жельо Бойчев. От БСП ще предложат конкретни мерки за справяне с проблема.

"Реални мерки, а не такива програми и стратегии, които не вършат работа", увери той.

Бойчев е на мнение, че дори от БСП да поискат оставките на заместник-кмета по екология Мария Бояджийска или някоя друга оставка, това няма да свърши работа.

Предстои БСП-София да представи факти и обстоятелства около ОП "Екоравновесие".

"Между другото аз мисля, че има неща там, които са за прокурор.Ще говорим и за оставките. Считам, че за тия години сме дали маса милиони по този въпрос и те потънаха в "Екоравновесие" и в други наши програми и се оказа, че ефектът е никакъв. Събираме информация и може би следващият сигнал, който ще внесем съвсем скоро в прокуратурата, ще бъде за такъв тип злоупотреби", съобщи той.

Бойчев е категоричен, че това, което се случва с кучетата, е неприемливо.

"Ние имаме много механизми да решим този проблем, така че няма смисъл да оправдаваме с екоорганизациите", коментира Бойчев по повод думите на премиера на Бойко Борисов, който тази сутрин обяви, че тези организации имат вина за увеличаващата се популация на бездомните четириноги.

Водещи

Най-четени